הצטרפות לאתר ייעוץ עם רופא
עודכן לאחרונה: 23 אפר 2024 זמן קריאה 5 דקות

הרמת סינוס

מבוסס עובדות
תוכן מבוסס עובדות

התוכן בפורטל שן מבוסס על ראיות מדעיות ומחקרים, שנכתבו על ידי גורמים מוכרים על ידי קהילת רפואת השיניים העולמית.

מקורות מידע

ד
ישראל רובין
סקירה רפואית ע”י ד"ר מאור אידלמן
נערך ע”י ישראל רובין
עודכן לאחרונה: 23 אפר 2024 זמן קריאה 5 דקות

הרמת סינוס היא פרוצדורה רפואית המשתמשת בטכניקות מתקדמות להרמת מפרק הסינוס, יצירת מרווח נדרש להשקעת שיניים או פרוטזה של שיניים (השתלה).

ניתוח הרמת סינוס הוא גישה טיפולית שרופא השיניים שלכם עשוי להמליץ לכם כאשר אתם מעוניינים לבצע השתלת שתלים דנטליים אך אין לכם מספיק עצם לסת כדי לאבטח את השתל.

שמות אחרים להליך זה כוללים הגדלת סינוס או השתלת סינוס. מספר סוגים של מומחים רפואיים עשויים לבצע הליך זה, כגון רופא חניכיים או מנתחי פה. ישנן טכניקות רבות מומחה לרפואת שיניים יכול להשתמש בהן כדי לבצע ניתוח הרמת סינוס.

המשיכו לקרוא כדי לגלות עוד על גישות אלה וכיצד הן עשויות לסייע באבטחת השתלים הדנטליים שלכם, נדבר גם על החסרונות ,הסיכונים, וכמובן העלויות של הליך שכזה.

מה זה הרמת סינוס?

הרמת סינוס, הידועה גם בשמות הרמת רצפת סינוס או אוגמנטציית סינוס, היא הליך מתוחכם שנועד לשפר את איכות וכמות העצם באזור האחורי של הלסת העליונה. הסינוסים המקסילריים, הממוקמים מעל הטוחנות העליונות, מגבילים לעתים קרובות את גובה העצם הזמין עבור השתלת שיניים.

הליך זה כולל הרמה עדינה של קרום הסינוס והשתלת חומר עצם לתוך החלל שמתחתיו, ולמעשה יצירת בסיס חזק יותר לאינטגרציה מוצלחת של השתלים.

הרמת סינוס הפכה לטכניקה חיונית, המאפשרת לאנשים עם מבנה עצם לקוי להפיק תועלת מהשתלות שיניים, ובסופו של דבר משחזרת את התפקוד והאסתטיקה כאחד.

מי צריך הרמת סינוס?

מספר תרחישים עשויים לחייב הליך הרמת סינוס כדי להגביר את נפח העצם בלסת העליונה לצורך הנחת שתלים דנטליים:

  • ספיגת עצם: לאורך זמן, אובדן עצם מתרחש לעיתים קרובות לאחר עקירת שיניים או עקב מחלת חניכיים. זה יכול להוביל לחוסר גובה עצם בלסת העליונה האחורית, מה שמחייב הרמת סינוס ליצירת בסיס מתאים לשתלים.
  • אובדן שיניים: אובדן השיניים הטוחנות העליונות עלול לגרום לניוון עצם באזור הסינוס. מיקום השתל עשוי לדרוש הרמת סינוס כדי להבטיח שיש מספיק עצם לאינטגרציה מאובטחת.
  • שינויים אנטומיים טבעיים: לחלק מהאנשים יש באופן טבעי רצפת סינוס נמוכה יותר, מה שמגביל את העצם הזמינה לשתלים. הרמת סינוס יכולה להתגבר על מגבלה אנטומית זו.
  • טראומה: טראומה בפנים או תאונות עלולות לגרום לאובדן עצם בלסת העליונה, מה שהופך הרמת סינוס הכרחית לבנייה מחדש של מבנה העצם.

 כיצד הליך הרמת סינוס יכול לעזור?

ברפואת שיניים עכשווית, הרמת סינוס תופסת עמדה בעלת חשיבות עליונה בשל השפעתה הטרנספורמטיבית על שיקום הפה. הליך זה נותן מענה לאתגר שכיח: נפח עצם שלא מספיק בלסת העליונה, הנגרם לרוב מספיגת עצם או מגבלות אנטומיות טבעיות.

ללא תמיכת עצם מספקת, מיקום מוצלח של שתלים דנטליים הופך למאתגר, שעלול להוביל לכישלון השתלים ולפגיעה בתוצאות.

על ידי הרמת קרום הסינוס והשתלת חומר עצם, הרמת סינוס יוצרת למעשה בסיס חזק להנחת השתל. הליך זה לא רק מבטיח את היציבות ואריכות החיים של שתלים דנטליים אלא גם משפר את התוצאה האסתטית הכוללת ומשחזר תפקוד תקין של הפה.

מטופלים שלא היו זכאים בעבר לשחזורים הנתמכים בשתל עקב מבנה עצם לקוי יכולים כעת להפיק תועלת מהטכניקה המתקדמת הזו, ולהשיב לעצמם את יכולתם ללעוס, לדבר ולחייך בביטחון.

יתר על כן, הרמת סינוס עולה בקנה אחד עם הגישה הממוקדת במטופל שבה דוגלת רפואת השיניים המודרנית. היא מספקת פתרון פולשני אך מינימלי שמפחית את הצורך בהליכים מורכבים יותר, שומר על קווי המתאר הטבעיים של הפנים ולעיתים מבטל את הצורך בתותבות או גשרים נשלפים.

מה החשיבות של הרמת סינוס כשגובה העצם לא מספיק?

במקרים בהם אנשים חוו אובדן עצם בלסת העליונה עקב גורמים כמו אובדן שיניים, טראומה או ספיגת עצם טבעית, גובה העצם הזמין עשוי להיות בלתי הולם לביצוע השתלת שיניים מוצלחת. חסר זה הופך לרלוונטי במיוחד בלסת העליונה האחורית, שם נמצא הסינוס המקסילרי.

הרמת סינוס הופכת חיונית בתרחישים אלה. הליך זה עוזר לתת מענה לצרכים הבאים:

  • יציבות השתלים: שתלים דנטליים דורשים נפח עצם מספיק כדי להשתלב ולספק תמיכה יציבה לשיקום המלאכותי. מבנה עצם פגוע בלסת העליונה עלול להוביל לאי יציבות השתל ולכשל פוטנציאלי.
  • אסתטיקה ופונקציונליות: תמיכת עצם נאותה חיונית לא רק להיבטים התפקודיים של לעיסה ודיבור אלא גם לאסתטיקה של החיוך. שתלים דנטליים זקוקים לצפיפות עצם מתאימה כדי להשיג מראה טבעי.
  • מניעת שינויים בפנים: גובה עצם לא מספיק עלול להוביל למראה שקוע בלחיים ובאמצע הפנים, להשפיע על האסתטיקה הכללית של הפנים. הרמת סינוס מונעת שינויים לא רצויים אלו ועוזרת לשמור על הרמוניה בפנים.

הסינוס המקסילרי ממלא תפקיד אינטגרלי בבריאות הפה ובמבנה הפנים. הרמת סינוס מוכחת כהליך חיוני עבור אנשים עם גובה עצם לקוי בלסת העליונה, מה שמבטיח שילוב מוצלח של שתלים, שמירה על אסתטיקת הפנים ושיקום תפקוד אוראלי מיטבי.

מחיר הרמת סינוס – כמה זה עולה?

עלות הרמת סינוס נעה בטווח רחב יחסית של מחירים ומושפעת מכמות העצם החסרה, המרפאה- האם מבוצע במסגרת פרטית או בקופ"ח, מיקום המרפאה. מומחיות הרופא, מי מבצע את הטיפול ומה כולל ההליך עצמו. לעומת קופות החולים, במרפאות פרטיות לרוב עלות הטיפול כוללת את העצם המושתלת. מחיר הרמת סינוס סגורה – 4,500-9,000 ₪ מחיר הרמת סינוס פתוחה – 8,500-12,000 ₪.

מהם הסוגים השונים להרמת סינוס?

ההבדל העיקרי בין הליכי הרמת סינוס פתוחה וסגורה נעוץ בגישה המשמשת לגישה לחלל הסינוס במהלך תהליך ההרמה. לגישות אלו מאפיינים ושיקולים מובהקים:

הרמת סינוס פתוחה:

בהרמת סינוס פתוחה, המכונה גם טכניקת חלון לטרלי, נוצר חלון קטן בדופן הצדדית (הלטרלית) של הסינוס המקסילרי. חלון זה מאפשר גישה ישירה לחלל הסינוס. קרום הסינוס מורם בעדינות דרך חלון זה, וחומר השתלת עצם מונח מתחת לקרום כדי לקדם צמיחת עצם חדשה. הגישה הפתוחה מציעה מספר יתרונות:

  • נראות רבה יותר: הראייה הישירה של אתר הניתוח מאפשרת שליטה מדויקת במהלך ההליך, ומקלה על מיקום מדויק של חומר השתל.
  • יותר נפח השתלה: הגישה הגדולה יותר שמספק החלון מאפשרת הנחת נפח גדול יותר של חומר השתלה, מה שיכול להועיל במקרים עם אובדן עצם משמעותי.
  • מיקום שתל מבוקר: המנתח יכול לאשר חזותית את המיקום והפיזור הנכונים של חומר השתל מתחת לממברנת הסינוס.

הרמת סינוס סגורה:

הרמת סינוס סגורה, המכונה גם טכניקת אוסטאוטום או הרמת סינוס פנימית, כוללת גישה לחלל הסינוס באופן עקיף, מבלי ליצור חלון גדול בדופן הצדדית. במקום זאת, חור קטן נקדח לתוך העצם שמתחת לסינוס, ומכשירים מיוחדים הנקראים אוסטאוטומים משמשים להרים בעדינות את קרום הסינוס מבפנים. היתרונות של הגישה הסגורה כוללים:

פחות פולשני: הגישה הסגורה כוללת חתך קטן יותר והסרת עצם מינימלית, מה שיכול לעזור  לפחות אי נוחות לאחר הניתוח ולהחלמה מהירה יותר.

סיכון ממוזער: קיים סיכון מופחת לפגיעה בקרום הסינוס עקב העלאה מבוקרת והדרגתית של הממברנה.

בחירת הגישה:

הבחירה בין הליכי הרמת סינוס פתוחים וסגורים תלויה בגורמים כגון אנטומיית העצם של המטופל, כמות העצם הדרושה להנחת השתל, מומחיות המנתח והעדפות המטופל. שתי הגישות יכולות להיות יעילות כאשר הן מבוצעות על ידי אנשי מקצוע מיומנים.

חשוב למטופלים להתייעץ עם צוות השיניים שלהם כדי לקבוע את הגישה המתאימה ביותר בהתבסס על הצרכים והנסיבות האישיות שלהם.

חשוב לציין, הרמת סינוס היא הליך מורכב שאמור להתבצע רק על ידי מנתחי פה מנוסים ומוסמכים או רופאי חניכיים.

באילו חומרים להשתלת עצם משתמשים בהרמת סינוס?

חומרי השתלת עצם חיוניים להגברת צמיחת עצם חדשה והליך הרמת סינוס מוצלח. ישנם מספר סוגים של חומרי השתלה הנפוצים:

  1. השתלות עצמוניות (autograft) –  עצם שנלקחה מגופו של המטופל עצמו, בדרך כלל מהמותן, הלסת או הסנטר. השתלות עצמוניות נחשבות לטובות ביותר מכיוון שהן מכילות תאי עצם חיים ויש להן פוטנציאל למיזוג באופן מלא.
  2. שתל מתורם זר (allograft) –  עצם שנלקחה מאדם אחר, המעובדת ומעוקרת כדי להסיר סיכונים פוטנציאליים להעברת מחלה. אלוגרפטים מספקים פיגום מבני לצמיחת עצם חדשה.
  3. השתלה מבע"ח (Xenograft) –  עצם שמקורה בבעלי חיים, לרוב מקורות בקר (פרה). Xenografts מעובדים להסרת חומרים אורגניים, ומשאירים את המבנה המינרלי. הם פועלים כפיגום לצמיחת עצם חדשה.
  4. שתלים סינתטיים: עשויים מחומרים תואמים ביולוגית, כגון הידרוקסיאפטיט או סידן פוספט. שתלים אלה מספקים תמיכה להיווצרות עצם חדשה ומוחלפות בהדרגה בעצם של המטופל עצמו עם הזמן.

מהו תהליך ההערכה לצורך הרמת סינוס?

רופאי שיניים מעריכים מטופלים באמצעות הערכה מקיפה כדי לקבוע אם יש צורך בהרמת סינוס:

  1. בדיקה קלינית: רופא השיניים עורך בדיקה יסודית בעל פה, תוך הערכת נפח העצם בלסת העליונה באמצעות צילומי רנטגן או הדמיה תלת מימדית. הם בוחנים את המרחק בין רצפת הסינוס לרכס המכתשית.
  2. תכנון השתלת שיניים: בעת תכנון השתלת שיניים, רופא השיניים מתחשב באורך ובקוטר השתל הנדרשים. אם ניכר גובה עצם לא מספק, ייתכן שימליצו על הרמת סינוס.
  3. היסטוריה רפואית: בריאותו הכללית של המטופל מוערכת כדי להבטיח שהם מתאימים להליך. מצבים רפואיים ותרופות יכולים להשפיע על תהליך הריפוי, וגורמים אלה נלקחים בחשבון.

הערכה מקיפה של ההיסטוריה הרפואית והרפואית של המטופל היא בעלת חשיבות עליונה להצלחה ולבטיחות של הליך הרמת סינוס:

  • זיהוי גורמי סיכון: מצבים רפואיים מסוימים או תרופות עלולים להגביר את הסיכון לסיבוכים במהלך או לאחר ההליך. על ידי הערכת ההיסטוריה הרפואית, רופאי שיניים יכולים לזהות סיכונים פוטנציאליים ולנקוט באמצעי זהירות מתאימים.
  • אינטראקציות תרופתיות: תרופות מסוימות עלולות להפריע לתהליך הריפוי או לקיים אינטראקציה עם הרדמה. הכרת היסטוריית התרופות של המטופל מאפשרת לצוות רופא השיניים להתאים את ההליך בהתאם.
  • אלרגיות ורגישות: יש לזהות מראש תגובות אלרגיות לתרופות, חומרים או הרדמה כדי למנוע תגובות שליליות.

מה קורה במהלך הרמת סינוס?

כמו שהזכרנו, ישנן טכניקות שונות להשתלת סינוס, אך חלק מהשלבים הבסיסיים כוללים את הדברים הבאים:

ייתכן שיתנו לכם תרופות הרגעה דרך הפה או תוך ורידי, או שרופא שיניים ירדים את האזור עם הרדמה מקומית כדי לשמור על נוחותכם במהלך ההליך.

  • הרופא יזהה ויעשה חתכים בחלק האחורי של רקמת החניכיים שלכם ויחשוף את העצם.
  • הרופא יחתוך אזור קטן מהעצם, וידאג להימנע מקרומי הסינוסים.
  • הרופא ירים את החלק החתוך של העצם אל חלל הסינוס, ויעלה את הממברנה.
  • הרופא ישים חומרים להשתלת עצם באזור שהורם. זה יכול להיות עצם שנלקחה מאזור אחר בגופך או חומר עצם סינתטי. אתם והרופא תדברו על האפשרות הטובה ביותר עבורכם לפני ההליך.
  • הרופא יחדיר תפרים כדי לסגור את החתכים בחניכיים שלכם.
  • לאחר ההליך, הרופא שלכם ייתן הנחיות מותאמות אישית שידריכו אתכם בהחלמה.

מהם הסיכונים בהליכי הרמת סינוס?

כמו בכל הליך ניתוחי, יכולים גם להיות סיבוכים. בריפוי רגיל, אתם צריכים לצפות:

  • ניתן לשלוט בכאב באמצעות משככי כאבים פשוטים, למשל. איבופרופן ואקמול
  • הנפיחות תהיה הגרועה ביותר לאחר יומיים
  • חבורות על הלחי ומתפשטות על הלסת התחתונה
  • הרגשה טובה יותר לאחר הסרת התפרים תוך 10 ימים
  • להרגיש חזרה לשגרה לאחר 2-3 שבועות

בעיות שעלולות לקרות מיד:

הסיכון העיקרי הוא שהקרום עלול לנקב או להיקרע (19% סיכוי בגישה חיצונית ו-3.8% סיכוי בגישה פנימית). המנתח יתפור את קרע הסינוס או יניח עליו כיסוי. אם התיקון לא יצליח, המנתח שלכם עשוי להפסיק את ההליך ולתת לחתך או לקרע זמן להחלים.

רופא השיניים שלכם יכול לבצע את הרמת הסינוס מחדש לאחר שהקרום החלים. הריפוי לוקח בדרך כלל כמה חודשים. קרום נרפא נוטה להיות עבה וחזק יותר, מה שאומר שניסיון שני להרמת סינוס צפוי להצליח.

  • נפיחות
  • חוסר תחושה כתוצאה מהרדמה מקומית
  • כאב
  • דימום. זה יכול לכלול דימום מהאף.
  • הסינוסים שלכם עשויים להרגיש "מלאים" או "חסומים" במשך כמה שבועות לאחר הניתוח
  • ורטיגו הוא נדיר וזמני

בעיות שעלולות לקרות מאוחר יותר:

  • זיהום (סיכוי של 2.9% בגישה חיצונית ו-0.8% סיכוי בגישה פנימית)
  • חשיפת השתל (3%)
  • כאבי פנים ונפיחות לאחר 2 עד 7 ימים
  • חבורות קשות בפנים המופיעות לאחר 1 עד 3 ימים
  • אין שתל נוכח לאחר שלב ההתבגרות. הסיכון לכישלון גבוה יותר אצל אנשים מסוימים, במיוחד אצל מעשנים. המנתח שלכם יגיד לכם אם הם חושבים שהסיכון שלכם לכישלון גבוה מהרגיל (סיכוי של 1.9% בגישה חיצונית).
  • לא נוצרה מספיק עצם להנחת השתל (1%)

בעיות נדירות, אך חמורות

  • חוסר תחושה מעל הלחי והחניכיים והשיניים העליונות בצד ההליך בוצע מיד לאחר הניתוח. זה בדרך כלל זמני אבל, לעתים רחוקות מאוד, יכול להיות קבוע.
  • פתח בין הסינוס לפה.
  • זיהום לטווח ארוך יותר המחייב הסרת שתל.

ניתן למזער את הסיכונים לעיל על ידי:

  • שימוש במשככי כאבים כדי להקל על אי הנוחות.
  • לא לקנח את האף במשך שבועיים לאחר ההליך.
  • נטילת שאיפות מנטול עם מים חמים שלוש פעמים ביום במשך עשרה ימים.
  • שימוש בתרופות מרשם כמפורט כגון אנטיביוטיקה ותרופות מקלות גודש לאחר ההליך.

מהם שיעורי הצלחה של הליכי הרמת סינוס?

שיעורי ההצלחה של הליכי הרמת סינוס ברפואת שיניים מודרנית גבוהים במיוחד. אחוזים אלו מוערכים על סמך השילוב והיציבות של שתלים דנטליים שהושתלו לאחר הרמת הסינוס. בממוצע, שיעורי ההצלחה של השתלת שיניים לאחר הרמת סינוס נעים בין 90% ל-100%, כאשר שינויים מושפעים מגורמים שונים.

איכות וכמות העצם הקיימת משפיעות באופן משמעותי על סיכויי ההצלחה. צפיפות עצם מספקת היא חיונית להבטחת יציבות השתלים.

בריאותו הכללית של המטופל היא גורם מכריע. חולים במצב בריאותי כללי טוב נוטים לחוות ריפוי טוב יותר ופחות סיבוכים.

להרגלי עישון יכולים להיות השפעות שליליות על תהליך הריפוי, שעלולות לפגוע בהצלחת ההליך.

שמירה על היגיינת פה נכונה חיונית למניעת זיהומים ולתמוך בריפוי מוצלח.

מצבים רפואיים ותרופות מסוימים יכולים להשפיע על האופן שבו הגוף מגיב להליך, ולהשפיע על הצלחתו הכוללת.

כיצד לבחור את הרופא הנכון?

בחירת הרופא המתאים להליך הרמת סינוס היא קריטית. הנה כמה נקודות שכדי להשתמש בהן לקראת בחירת רופא לביצוע ההליך:

מחקר: הבינו את ההליך ואת היסודות שלו.

המלצות: חפשו הפניות מחברים, משפחה או רופא השיניים שלכם.

הסמכה: ודא שהרופא מוסמך ומורשה.

ניסיון: שאלו על הניסיון שלהם, במיוחד עם הרמת סינוס.

התייעצויות: הפגשו עם מספר מנתחים; להעריך את כישורי התקשורת שלהם.

טכנולוגיה: שאלו על הציוד והטכניקות שלהם.

ביקורות: בדקו ביקורות והמלצות באינטרנט.

חוות דעת שנייה: אל תהססו לקבל חוות דעת שנייה.

עלות: דונו בתמחור, אפשרויות תשלום וביטוח.

סמכו על האינסטינקטים: בחרו מנתח שאתם מרגישים איתו בנוח .

בחירת המנתח יכולה להשפיע באופן משמעותי על הצלחת ההליך, אז קחו את הזמן שלכם כדי לקבל החלטה מושכלת.

כמה מילים על מה צופן העתיד

ההתקדמות האחרונה בהרמת סינוס משנה את ההליך ומיטיבה עם המטופלים. ההתקדמות הבולטת כוללת מערכות הדמיה וניווט מתקדמות המציעות הדמיה להנחת שתלים מדויקת, ומפחיתה סיבוכים. כלים אולטראסוניים חותכים בעדינות עצם עם הפרעה מינימלית לרקמות, מה שמוביל לריפוי מהיר יותר ואי נוחות מופחתת.

חומרים כמו PRP ו-PRF משפרים ריפוי והתחדשות עצמות, ומזרזים את תהליך ההחלמה. ממברנות של שיקום רקמות מודרך (GTR) שולטות בריפוי, ומבטיחות שילוב מוצלח של השתלים ותוצאות צפויות.

התקדמויות אלו מניבות יתרונות משמעותיים כגון דיוק משופר, כאשר תכנון וניווט מדויקים מביאים להנחת שתלים מדויקת ולסיכונים נמוכים יותר. יתר על כן, כלים פחות פולשניים מפחיתים טראומה של רקמות, אי נוחות ונפיחות, ומאפשרים ריפוי מהיר יותר.

חומרים ביולוגיים מאיצים את התחדשות העצם, ומבטיחים שילוב מוצלח של השתלה ושתל. ממברנות GTR משפרות את חיזוי התוצאה על ידי ויסות תנאי ריפוי.

בסך הכל, התקדמויות אלו משפרות את נוחות המטופל, שביעות הרצון והצלחת הליכי הרמת סינוס.

לסיכום,

הליכי הרמת סינוס מציגים שיעורי הצלחה ראויים לשבח, מה שהופך את השתלת השיניים לאפשרית עבור חולים עם נפח עצם לא מספיק. התוצאה מושפעת במידה רבה מגורמים הקשורים למטופל כמו איכות העצם, מצב בריאותי ובחירות אורח חיים.

היתרונות המתמשכים, לרבות יציבות  שתלים טובה יותר, אסתטיקה מוגברת ופונקציונליות אורלית משוחזרת, מדגישים את ההשפעה החיובית של הרמת סינוס על רווחתם של המטופלים. שיתוף פעולה הדוק עם אנשי מקצוע בתחום רפואת השיניים הוא חיוני להשגת תוצאות מיטביות ולשמירה על בריאות הפה לטווח הארוך.

איך סקרנו את המאמר הזה:

כל התוכן של פורטל שן נבדק רפואית ונבדק על ידי רופא שיניים מורשה כדי להבטיח שהמידע הוא עובדתי, עדכני ורלוונטי.

יש לנו הנחיות קפדניות למקור ומצטטות רק ממחקרים מדעיים עדכניים, כגון מאמרים מדעיים, ספרי לימוד לרפואת שיניים, סוכנויות ממשלתיות וכתבי עת רפואיים.

הצוות שמאחורי התוכן
מקורות מידע
ד
ד"ר מאור אידלמן סוקר רפואי
אם שם המשפחה מצלצל לכם מוכר, זה לא מקרי: בנוסף להיותם בנו וממשיך דרכו של ד"ר יצחק אידלמן בתחום רפואת השיניים, מאור עושה את כל מה שצריך כדי להבטיח תפעול שוטף של המרפאה על הצד הטוב ביותר. הם מעניקים מענה לתיירי מרפא המגיעים לטיפולים ונמצאים שם לכל שאלה, בקשה או בעיה. אין ספק – ניהול עסק משפחתי זה דבר מאתגר, אך הניסיון מראה כי כשהכל נשאר במשפחה, הלקוח תמיד יוצא מרוצה.
ישראל רובין
ישראל רובין עורך תוכן
ישראל הוא כותב תוכן ותיק עבור פורטל שן, מגובה בשבע שנות מומחיות בכתיבה ועריכה. סטודנט לרפואת שיניים, הוא מחויב לספק מידע מדויק ונגיש. עם עניין אישי עמוק ברפואת שיניים, התוכן של אהרון אינו רק אינפורמטיבי אלא גם משקף את מסירותו לעזור לקוראים לנווט את בריאות הפה שלהם בביטחון ובבהירות.
  • Nature Nature
  • Wiley Wiley
  • ScienceDirect ScienceDirect
  • NIH NIH
  • Researchgate Researchgate
  • American Association of Orthodontists American Association of Orthodontists
תיאום בדיקה
התייעצות ללא עלות עם רופא שיניים בקרבתכם

לאחר מילוי הטופס ניצור איתך קשר להתאמת הטיפול הנכון ביותר עבורך, ונעבור יחד על: מחיר, מיקום המרפאה, והתהליך הצפוי