הצטרפות לאתר ייעוץ עם רופא
עודכן לאחרונה: 04 מאי 2024 זמן קריאה 15 דקות

שתלים דנטליים

מבוסס עובדות
תוכן מבוסס עובדות

התוכן בפורטל שן מבוסס על ראיות מדעיות ומחקרים, שנכתבו על ידי גורמים מוכרים על ידי קהילת רפואת השיניים העולמית.

מקורות מידע

ד
ישראל רובין
סקירה רפואית ע”י ד"ר יוסי פיש
נערך ע”י ישראל רובין
עודכן לאחרונה: 04 מאי 2024 זמן קריאה 15 דקות

חיפשתם שתלים דנטליים? הגעתם למקום הנכון! אם יש לכם שאלות נוספות כגון איזה סוגי שתלים קיימים? מה המחירים של שתל דנטלי? איזה שתל יתאים לי הכי טוב? מהם השתלים האיכותיים ביותר? המאמר יספק לכם את כל התשובות בצורה המקיפה ביותר, בשביל שתוכלו לבצע את ההחלטה המושכלת המשיכו לקרוא:

תמונות לפני ואחרי
שתלים דנטליים הם מכשירים רפואיים המושתלים בניתוח ללסת כדי להחזיר לאדם את יכולת הלעיסה או את מראה החיוך שלו. הם מספקים תמיכה לשיניים מלאכותיות כגון כתרים, גשרים או תותבות.

כאשר שן אובדת עקב פציעה או מחלה, אדם יכול לחוות סיבוכים כגון אובדן עצם מהיר, דיבור לקוי או שינויים בדפוסי הלעיסה שגורמים לאי נוחות.

החלפת שן אבודה בשתל דנטלי יכולה לשפר משמעותית את איכות חייו ובריאותו של המטופל.

במדריך הבא נסקר בצורה מקיפה את כל מה שחשוב לדעת על שתלים דנטליים, מחיר שתל דנטלי, סוגים, על השתל עצמו, תהליך השתלת שיניים, יתרונות וחסרונות ושאלות נפוצות של מטופלים שלנו, קריאה מהנה.

להתייעצות עם רופא שיניים מומלץ השאירו פרטים:

    שדה חובה

    שדה חובהנא להזין מינימום 10 ספרות

    שלח

    מה זה שתל דנטלי?

    שתל דנטלי הוא דמוי בורג, עשוי ממתכת הניקראת טיטניום, קטן  שנועד להחליף את השורש של שן חסרה. הוא ממוקם בניתוח לתוך עצם הלסת כדי לספק עוגן יציב לכתר גשר או תותבת. שתלים דנטליים מציעים פתרון קבוע וטבעי לאדם עם שיניים חסרות, ומחזירים למיתרפא הן את התפקוד והן את האסתטיקה.

    ממה השתל מורכב?

    שתל דנטלי המבנה שלו

    1. השתל (בורג)

    הינו בורג (עמוד) המוברג לעצם הלסת עם סליל (תבריג) סביבו ליצירת אחיזה מספקת בלסת לעמידות. ברגי השתלים עשויים בדרך כלל מטיטניום או מזירקוניה. מידת הבורג נבחרת בהתאם לצפיפות ועובי העצם, האורך הסטנדרטי של הבורג הוא בין 11.5-13 מ"מ וקוטר של כבדרך כלל 3 ל-6 מילימטרים. בחירת הקוטר תלויה בעובי מספיק של עצם אך ניתן לומר שהעובי המומלץ בדר"כ הינו , 3.5-4.2 מ"מ.

    1. מאפיינים מרכזיים של הבורג

    1. קוטר
    2. עיצוב תבריג (צורת סליל)

    2. איך בוחרים את הקוטר?

    • עובי העצם בצד הפנים (החיצוני) צריך להיות לפחות 1.8 מ"מ
    • עובי העצם בחלק הפנימי צריך להיות לפחות 1 מ"מ

    יישוב הבורג של השתלת המרחקים בינו לבין העצם והלסת

    3. עיצוב התבריג עשוי להשתנות, לחלק מהברגים יש עיצוב V וחלק עיצוב מרובע. עיצוב ההברגה סביב הבורג משפיע על יציבות השתל ועל יכולתו להתחבר לעצם.

    4. איזה תבריג הכי פופלרי?

    תבריג V – צורת V יש פרופיל מחודד הדומה לאות "V". תבריג זה נועד לחתוך לתוך העצם בעת החדרת השתל. תבריג זה מציע יציבות ראשונית מצוינת והם בעלי הקשה עצמית, כלומר הם יכולים ליצור נתיב משלהם בעצם ללא קידוח מוקדם.

    תבריג מרובע – לתבריג מרובע יש פרופיל בצורת ריבוע עם פסים שטוחים וקצוות מרובעים. הם ממקסמים את המגע עם העצם ומספקים יציבות על ידי חלוקה שווה של כוחות העומס. חוטים מרובעים עמידים להתרופפות לאורך זמן.

    צורת סליל הבורג

    2. מבנה

    מבנה המשמש כנקודת חיבור בין השתל לבין השן המלאכותית (כתר).

    3. השן המלאכותית (כתר)

    הכתר מתלבש בחלק העליון של השתל ונראה ומתנהג כמו החלק הנראה לעין של שן טבעית. עבור שתל, ה"כתר" יכול להיות כתר בודד או גשר או שיניים תותבות.

    להתייעצות עם רופא שיניים מומלץ השאירו פרטים:

      שדה חובה

      שדה חובהנא להזין מינימום 10 ספרות

      שלח

      5. מאפייני הכתר

      הכתר הינו הדודבן שבקצפת, ה"מגע הסופי" של השתל, החומר הפופולרי ביותר היא החרסינה, כאשר הפורצלן הוא סוג החומר המיוצר מקרמיקה ונפוץ ביותר, ונותן את מראה השן הכי אסתטי טבעי ויפה. וזה החומר היקר ביותר מכולם.

      בעוד שפורצלן, חרסינה מאוכה למתכת (PFM) וזירקוניה הם בין החומרים הנפוצים ביותר המשמשים לשיקום שתלים דנטליים, ישנם כמה חומרים אחרים שעשויים להיחשב למקרים או העדפות ספציפיות:

      סוג חומר הסבר מחיר פר שן מראה טבעי חוזק
      Emax Emax (Lithium Disilicate) היא קרמיקה מזכוכית הידועה באסתטיקה יוצאת הדופן שלה, המחקה שיניים טבעיות. זה חזק, עמיד ותואם ביו. 2,000 – 5,000 מצויין! גבוהה
      זירקוניה זירקוניה הוא חומר קרמי המוערך בחוזקו ובעמידותו. הוא מציע אסתטיקה טובה ומתאים לשחזורים שונים. 2,000 – 5,000 טוב גבוהה מאוד
      פורצלן חרסינה (קרמית) דומה מאוד לאמייל השיניים הטבעי במראהו. הוא מספק אסתטיקה מעולה אך עשוי להיות פחות חזק מחומרים אחרים. 2,000 – 5,000 מצויין בינוני
      קומפוזיט שרף מרוכב הוא חומר בצבע שן. למרות שהוא אסתטי, זה לא יכול להיות עמיד כמו קרמיקה. הוא משמש לעתים קרובות עבור אזורים פחות גלויים. 2,000 – 5,000 טוב בינוני
      ליתיום ליתיום דיסיליקט הוא חלק מ-Emax וחולק את תכונותיו. הוא מציע אסתטיקה מעולה, חוזק ותאימות ביולוגית.  2,500 -5,500 מצויין גבוהה

      סוג חיבור

      סוג החיבור בין בורג השתל והאבץ יכול להשתנות בין מערכות השתלים. סוגי חיבור נפוצים כוללים משושה פנימית, משושה חיצונית, חרוטית ומתחדדת מורס. בחירת סוג החיבור עשויה להשפיע על קלות השיקום והיציבות לטווח ארוך.

      ישנם שלושה סוגי חיבור נפוצים:

      • ברגים משושה פנימיים (Internal Connection): לברגי משושה פנימיים יש ממשק חיבור משושה (שש צדדים) בתוך מתקן השתל. חיבורי משושה פנימיים ידועים בהתאמה המדויקת שלהם ועמידותם בפני כוחות סיבוב, המספקים יציבות מצוינת לרכיבי תותב.
      • ברגי מורס (Tapered Connection) ברגים: לברגי מורס מתחדדים יש ממשק חיבור חרוטי, כאשר חלק אחד של השתל בעל מחודד וחלקו השני כולל שקע מחודד תואם. 
      • חיבור קונוס (Conical Interface): לשתלי חיבור קונוס יש גם ממשק חרוטי אך עשויים להיות שונים בעיצובם מחיבורי מורס. הם מציעים יציבות טובה ועמידות בפני כוחות סיבוב, מה שהופך אותם לבחירה פופולרית במערכות השתלות שיניים.

      סוגי תבריגים של שתל לפי 3

      כיצד בוחרים את סוג השתלים?

      בחירת סוג השתלים תלויה בגורמים שונים, כולל:

      • ציפיפות העצם: שתלי אנדוסטאלי שתלים לתוך העצם מועדפים בדרך כלל כאשר קיימת תמיכת עצם מספקת, בעוד שתלי סוב פריוסטאלי עשויים להילקח בחשבון כאשר צפיפות העצם מהווה דאגה.
      • מטרות הטיפול: מטרות פרטניות של המטופל, כגון החלפת שן אחת או שיקום קשת מלאה, משפיעות על סוג השתל בשימוש.
      • בריאות והיסטוריה רפואית: חולים עם מצבים בריאותיים מסוימים עשויים לדרוש סוגי שתלים או שיקולים ספציפיים.
      • תקציב: גם גורמים כמו עלות, ציר זמן טיפול והעדפות אישיות משחקים תפקיד בבחירת סוג השתל המתאים ביותר.

      בחירת סוג השתלת השיניים המתאים ביותר היא החלטה מכרעת שתקבלו יחד עם הרופא שלכם לאחר התייעצות ובדיקות והתאמת הסוג הנכון ביותר עבורכם.

      שתלים דנטליים תמונות לפני ואחרי השתלה

      יצרניות ישראליות לשתלים דנטליים

      • M.I.S. – (מערכת שתלים רפואיים): יצרנית שתלים דנטליים ישראלית הידועה במערכות השתלים והרכיבים האיכותיים שלה. יש להם נוכחות חזקה בשוק השתלות השיניים בישראל והם נמצאים בשימוש תדיר על ידי רופאי שיניים.
      • Alpha-Bio Tec: היא חברת השתלות שיניים בינלאומית בעלת נוכחות משמעותית בישראל.  
      • AB Dental: היא חברה ישראלית המתמחה בהשתלות שיניים ומוצרים נלווים.
      • Adin מערכות השתלות שיניים: היא חברה ישראלית המייצרת פתרונות השתלות שיניים.
      • חברת השתלים Paragon: חברת השתלים פרגון היא יצרנית שתלים דנטליים ישראלית הידועה בפתרונות השתלים החדשים שלה. הם מציעים מגוון מערכות שתלים ורכיבים המיועדים לספק יציבות, עמידות ותוצאות אסתטיות בהליכי השתלות שיניים.
      להתייעצות עם רופא שיניים מומלץ השאירו פרטים:

        שדה חובה

        שדה חובהנא להזין מינימום 10 ספרות

        שלח

        שתלים דנטליים: איך תהליך ההשתלה נעשה?

        ניתן לחלק את תהליך השתלת השיניים לשלושה שלבים עיקריים: לפני הניתוח, הניתוח עצמו ולאחר הניתוח. להלן סקירה כללית של כל שלב:

        לפני הניתוח:

        ייעוץ ראשוני: מטופל נפגש עם רופא שיניים  כדי לדון בהיסטוריה הדנטלית שלו, מטרותיו והתאמתו להשתלות שיניים.

        ניתן לבצע צילומי רנטגן, סריקות CT ותרשימים דנטליים כדי להעריך את מבנה העצם ולתכנן את ההליך.

        תכנית טיפול: על סמך ההערכה נוצרת תכנית טיפול מותאמת אישית. זה כולל את מספר השתלים הדרושים, סוג השיקום (כתר, גשר, תותבת), וכל הליך ההכנה הנדרש כמו השתלת עצם או עקירת שיניים.

        הליכי הכנה: אם למטופל חסרה  עצם, ייתכן שתידרש השתלת עצם או הגדלה כדי לבנות את עצם הלסת לצורך התקנת השתל. שלב זה יכול להאריך את ציר הזמן הכולל של הטיפול.

        בחירת שתלים: רופא השיניים בוחר את הסוג, הגודל והמיקום המתאים של השתלות שיניים בהתאם לתכנית הטיפול והאנטומיה של המטופל.

        דיון בטיפול ההמשכי: המטופל מקבל הנחיות לטיפול לפני הניתוח, כולל הגבלות תזונתיות ושיקולי תרופות. תוכנית הטיפול לאחר הניתוח נידונה גם כן.

        הניתוח עצמו:

        מיקום השתלים: רופא השיניים או מנתח הפה מבצעים הרדמה מקומית כדי לאלחש את האזור. מבצעים חתך בחניכיים כדי לחשוף את העצם הבסיסית. מה עם את הקדח בעצם, והשתל מוחדר בזהירות. החניכיים נתפרות  והשתל נשאר להשתלב (התמזג עם העצם) דבר שניקרא אוסאואינטגרציה.

        שיקום זמני (אם נדרש): במקרים מסוימים, כתר, גשר או תותבת זמניים עשויים להיות מחוברים לשתל מיד לאחר ההצבה.

        תפרים: תפרים ממוקמים כדי לסייע בריפוי וכדי להגן על מקום הניתוח. חלק מהתפרים עשויים להיות נמסים , בעוד שאחרים דורשים הסרה לאחר שבוע בערך.

        לאחר הניתוח:

        תהליך ההחלמה וריפוי: מתחיל תהליך האוסאואינטגרציה, במהלכו מתמזג השתל בהדרגה עם עצם הלסת. זה בדרך כלל לוקח כמה חודשים אבל עשוי להשתנות בהתאם לשיעורי הריפוי האישיים.

        פגישות מעקב: המטופל מגיע לביקורי מעקב קבועים כדי לעקוב אחר הריפוי ולוודא שאין סיבוכים או מצב שנקרא דחיית שתל. ניתן לבצע צילומי רנטגן כדי להעריך את שילוב השתל.

        מיקום ה-Abutment: לאחר השלמת ה-oseointegration, מבוצע הליך כירורגי קטן כדי לחשוף את השתל ולצרף אבטמנט (מבנה) – חלק מחבר שיתמוך בסופו של דבר בשיקום הסופי.

        מטבעים ושיקום: מטבעים של השתל נלקחים ליצירת כתר, גשר או תותבת בהתאמה אישית. לאחר מכן מחברים את השחזור הסופי לשתל.

        היגיינת הפה ותחזוקה: המטופל מקבל הנחיות כיצד לטפל בשיקום הנתמך בשתל. נהלי היגיינת פה קבועים, כולל צחצוח, שימוש בחוט דנטלי וניקוי מקצועי, חיוניים לשמירה על בריאות השתל והרקמות שמסביב.

        סוגי שיטות נפוצות להשתלות שיניים

        להלן הסוגים הנפוצים ביותר של השתלות שיניים והתאמתם לתרחישים שונים:

        סוג השתל טווח מחירים יתרונות חסרונות שימושים
        שן בודדת 2,000 – 4,000 ש"ח מחליף שיניים חסרות בודדות

        מספק תמיכה חזקה ויציבה

        מונע תזוזה של שיניים סמוכות

        מצריך ניתוח

        נדרש זמן ריפוי

        העלות יכולה להיות גבוהה

        החלפת שן בודדת
        All-on-4 40,000-60,000 ₪ ללסת מחליף קשת שיניים שלמה

        צריך פחות שתלים

        התאוששות ותפקוד מהירים יותר

        הליך ניתוחי

        נדרש זמן ריפוי

        העלות יכולה להיות גבוהה

        החלפת שן קשת מלאה

        מתאים למטופלים עם אובדן שיניים משמעותי

        All-on-6 50,000 – 60,000 ₪ ללסת מספק יציבות נוספת

        תמיכה טובה יותר עבור קשתות גדולות יותר

        שיפור הלעיסה והאסתטיקה

        הליך ניתוחי

        נדרש זמן ריפוי

        העלות יכולה להיות גבוהה

        החלפת שן קשת מלאה

        מתאים למטופלים עם אובדן שיניים משמעותי

        מיני שתלים 2,800 – 4,500 ש״ח הליך פחות פולשני

        התאוששות מהירה יותר

        עלות גבוהה יותר

        שימוש מוגבל בחלק מהמקרים

        ייתכן שלא יתאים לכל המקרים

        תמיכה בתותבות נשלפות

        עיגון תותבות רופפות

        שיפור יציבות התותבות

        שתלים זיגומטיים 35,000 – 50,000 ₪ ללסת מתאים לחולים עם אובדן עצם

        מונע את הצורך בהשתלות עצם

        יכול לתמוך בשיקום קשת מלא

        הליך כירורגי מורכב

        זמן התאוששות ארוך יותר

        עלות גבוהה יותר

        איבוד עצם חמור בלסת העליונה

        עצם לא מספקת עבור שתלים מסורתיים

        השתלת שיניים ממוחשבת 45,000-70,000 ש"ח תכנון מדויק באמצעות סריקות דיגיטליות ומודלים תלת מימדיים

        דיוק משופר בהנחת השתל

        סיכון מופחת לסיבוכים

        הליך פולשני מינימלי

        ריפוי והחלמה מהירים יותר

        אפשרות להעמסה מיידית

        עשוי לדרוש ציוד ומומחיות מיוחדים

        העלות עשויה להיות גבוהה יותר עקב שימוש בטכנולוגיה

        לא מתאים לכל המקרים

        מטופלים המחפשים מיקום שתלים מדויק ביותר

        מקרים מורכבים שבהם הדיוק הוא קריטי

        אנשים המחפשים תהליך השתלה יעיל ויעיל

        השתלת שיניים ביום אחד 35,000-60,000 ש"ח ללסת זמן טיפול מופחת

        הפרעה מינימלית לחיי היומיום

        שיקום מיידי של תפקוד ואסתטיקה

        עשוי לדרוש פחות פרוצדורות כירורגיות

        יכול להיות חסכוני במקרים מסוימים

        מוגבל למקרים ספציפיים עם מצבי עצם וחניכיים נאותים

        סיכון לכשל בשתל אם התנאים אינם אידיאליים

        דורש בחירה קפדנית של מטופל

        עדיין עשוי לכלול זמן ריפוי

        חולים עם בריאות פה טובה וצפיפות עצם נאותה

        החלפת שן בודדת כאשר התנאים מסביב נוחים

        מי שרוצה תהליך השתלה מהיר יותר עם תוצאות מיידיות

        מקרים שבהם יש רצון לשמר את רקמת החניכיים והעצם

        להתייעצות עם רופא שיניים מומלץ השאירו פרטים:

          שדה חובה

          שדה חובהנא להזין מינימום 10 ספרות

          שלח

          שיטות וטכניקות שונות לביצוע שתלים לשיניים

          שתלים דנטליים מבוצעים בדרך כלל באמצעות מספר שיטות מבוססות. להלן השיטות העיקריות לביצוע השתלת שיניים:

          הליך השתלת שיניים דו-שלבי:

          • בשיטה מסורתית זו, השתל הדנטלי ממוקם בשתי פרוצדורות כירורגיות נפרדות.
          • במהלך הניתוח הראשון מכניסים את עמוד השתל לתוך עצם הלסת ותופרים מעליו את רקמת החניכיים.
          • לאחר מכן, תקופת ריפוי, המאפשרת לשתל להתמזג עם העצם, תהליך הנקרא אוסאואינטגרציה.
          • בשלב השני מבצעים חתך קטן לחשיפת השתל, ומצמידים אליו מבנה.
          • לאחר שרקמת החניכיים מחלימה מסביב למבנה, מוצמדת אליו תותבת שיניים (כתר, גשר או תותבת).

          השתלות שיניים מיידיות:

          • שיטה זו כוללת הנחת עמוד השתל מיד לאחר עקירת שן.
          • זה מתאים בדרך כלל למקרים שבהם יש נפח עצם נאות ורקמת חניכיים בריאה.
          • השתלות מיידיות יכולות לקצר את זמן הטיפול הכולל.

          השתלות הכל על 4/הכל על 6:

          • שיטות אלו משמשות לשיקום קשת מלאה, לרוב עבור חולים עם אובדן שיניים משמעותי.
          • מיקום אסטרטגי של ארבעה או שישה שתלים בתנוחות ספציפיות בלסת מספק תמיכה לקשת שיניים שלמה.
          • נהלים אלו עשויים לאפשר העמסה מיידית של תותבת שיניים קבועה.

          מיני שתלים דנטליים (MDI):

          • מיני שתלי שיניים הם בקוטר קטן יותר בהשוואה לשתלים סטנדרטיים.
          • הם משמשים לעתים קרובות במקרים עם נפח עצם מוגבל או לאבטחת תותבות נשלפות.
          • שתלי מיני הם פחות פולשניים ועשויים שלא לדרוש ניתוח מקיף.
          להתייעצות עם רופא שיניים מומלץ השאירו פרטים:

            שדה חובה

            שדה חובהנא להזין מינימום 10 ספרות

            שלח

            שתלים זיגומטיים:

            • שתלים זיגומטיים מיועדים למטופלים עם אובדן עצם חמור בלסת העליונה.
            • במקום להיות מעוגנים בעצם הלסת, שתלים אלו מעוגנים בעצם הלחי (העצם הזיגומטית).
            • שתלים זיגומטיים משמשים במקרים מורכבים שבהם השתלים המסורתיים אינם ברי ביצוע.

            ניתוח שתלים מונחי מחשב:

            • טכנולוגיה מתקדמת מאפשרת הנחת שתלים מונחית מחשב.
            • הדמיה תלת מימדית ותכנון בעזרת מחשב מבטיחים מיקום מדויק של השתלים.
            • שיטה זו משפרת את הדיוק והבטיחות של ההליך.

            רפואת שיניים שתלים דיגיטליים:

            • טכניקות דיגיטליות, כולל סורקים תוך-אורליים והדפסה תלת-ממדית, נמצאות בשימוש יותר ויותר ברפואת שיניים שתלים.
            • רשמים דיגיטליים ומידול מסייעים בתכנון ויצירת שחזורי שתלים מותאמים אישית.
            • טכנולוגיה דיגיטלית יכולה לשפר את חווית המטופל הכוללת ואת תוצאות הטיפול.

            בחירת השיטה תלויה בגורמים בודדים של המטופל, כגון צפיפות עצם, בריאות כללית וצרכים דנטליים ספציפיים.

            הערכה יסודית על ידי כירורג או רופא היא חיונית כדי לקבוע את השיטה המתאימה ביותר עבור כל מטופל.

            לכמה זמן השתלים הדנטליים חיים (מחזיקים)?

            אורך החיים של שתלים דנטליים יכול להשתנות במידה רבה על סמך גורמים כגון בריאות הפה של המטופל, הרגלי היגיינת הפה, בריאות כללית, איכות השתל עצמו ומומחיות רופא השיניים.

            עם זאת, עם טיפול ותחזוקה נאותים, השתלות שיניים הוכחו כבעלי אחוזי הצלחה גבוהים ויכולים להחזיק מעמד שנים רבות, ובמקרים רבים, אפילו לכל החיים.

            מחקרים סטטיסטיים מצביעים על כך ששיעורי ההישרדות של שתלים הוא 10 שנים . שזה ממוצע בין 0-20 שנה . המשמעות היא שרובם המוחלט של השתלים נשארים פונקציונליים ויציבים לאורך זמן. חלק מהמטופלים עברו השתלות שיניים ואלה היו פונקציונליים במשך 20 שנה או יותר .

            להתייעצות עם רופא שיניים מומלץ השאירו פרטים:

              שדה חובה

              שדה חובהנא להזין מינימום 10 ספרות

              שלח

              טיפים להארכת תוחלת החיים של השתל

              • שמירה על היגיינת פה: צחצוח קבוע, שימוש בחוט דנטלי וניקוי שיניים מקצועי חיוניים למניעת מחלות חניכיים ולשמירה על רקמות בריאות סביב השתל.
              • הימנעו מעישון: עישון יכול להגביר באופן משמעותי את הסיכון לכשל בשתלים, כך שהפסקת עישון או הימנעות מוחלטת ממנו יכולה לתרום להצלחה ארוכת טווח של השתלות שיניים.
              • אורח חיים בריא: שמירה על תזונה בריאה וניהול מצבים בריאותיים מערכתיים כמו סוכרת יכולים להשפיע לטובה על הצלחת השתלות שיניים.
              • בדיקות סדירות: בצע בדיקות שיניים קבועות כדי לעקוב אחר תקינות השתל והרקמות שמסביב.
              • הגנה: במקרים בהם נעשה שימוש בשתלים דנטליים לתמיכה בשיניים העוברות כוחות שחיקה או כיווץ כבדים (ברוקסיזם), ניתן להמליץ על סד לילה להגנה על השתלים והשיקום.

              חשוב לציין שבעוד שתלי שיניים מתוכננים להיות עמידים לאורך זמן, סיבוכים יכולים להיווצר לאורך זמן. אלה עשויים לכלול בעיות כמו כשל בשתל, זיהום או נזק לשחזור.

              התייחסות מיידית לכל דאגה ושמירה על פגישות מעקב קבועות עם רופא שיניים מוסמך יכולה לעזור לזהות ולטפל בבעיות פוטנציאליות לפני שהן הופכות לרציניות יותר.

              רופא השיניים או מנתח הפה שלכם יוכלו לספק הדרכה מותאמת אישית לגבי הטיפול בשתלים הדנטליים שלכם ומקסום תוחלת החיים שלהם בהתבסס על הנסיבות האישיות שלכם.

              להתייעצות עם רופא שיניים מומלץ השאירו פרטים:

                שדה חובה

                שדה חובהנא להזין מינימום 10 ספרות

                שלח

                מהם הסיבוכים האפשריים לשתלים?

                כמו בכל הליך רפואי, ישנם גם סיכונים הקשורים למערכות השתלות שיניים:

                • נזק לשיניים הטבעיות מסביב במהלך השתלת השתל
                • פגיעה ברקמות שמסביב במהלך הניתוח, כגון ניקוב סינוס
                • פציעה במהלך הניתוח (לדוגמה, שבר בעצם הלסת שמסביב)
                • תפקוד לקוי, כגון הרגשה שהשיניים אינן נסגרות זו בזו כרגיל
                • תחושה שהשן רפויה או מתפתלת במקומה כתוצאה משחרור בורג עזר
                • כשל בגוף השתל (רפיון של גוף השתל)
                • זיהום מערכתי, אשר עשוי להיות סביר יותר בחולים עם סוכרת בלתי מבוקרת
                • זיהום מקומי בעצם ובחניכיים התומכים בגוף השתל
                • ריפוי מאוחר, אשר עשוי להיות סביר יותר בחולים מעשנים
                • קושי בניקוי החניכיים סביב השתל, וכתוצאה מכך היגיינת פה לקויה
                • מחלת חניכיים לא מטופלת
                • חוסר תחושה לאחר ניתוח עקב פגיעה עצבית או נזק

                הודע תמיד לרופא ולטכנאי הדמיה שיש לכם שתלים דנטליים לפני כל הליך הדמיית תהודה מגנטית (MRI) או רנטגן.

                שתלים דנטליים עלולים לעוות או להפריע לתמונות אלו. ה-FDA אינו מודע לאירועים שליליים כלשהם שדווחו עבור הליכי MRI או רנטגן עם שתלים דנטליים.

                להתייעצות עם רופא שיניים מומלץ השאירו פרטים:

                  שדה חובה

                  שדה חובהנא להזין מינימום 10 ספרות

                  שלח

                  האם יש תחזוקה לשתלים הדנטליים?

                  טיפול ותחזוקה נאותים של שתלים דנטליים חיוניים על מנת להבטיח את אריכות ימיהם ואת ההצלחה הכוללת של הליך ההשתלה.

                  השתלות שיניים יכולות להוות השקעה משמעותית הן בזמן והן בכסף, והן יכולות לשפר מאוד את איכות החיים של האדם על ידי שיקום החיוך ותפקוד הפה שלו. הנה מדוע טיפול ותחזוקה נאותים הם חיוניים:

                  • שימור ההשקעה: שתלים דנטליים נועדו להחזיק מעמד לשנים רבות עם טיפול נאות. על ידי שמירה עליהם, אתם מגנים על ההשקעה הכספית והרגשית שהשקעתם בשיקום החיוך ותפקוד הפה שלכם.
                  • בריאות הפה: הזנחת שתלים דנטליים עלולה להוביל לבעיות בריאות הפה, כולל זיהומים ומחלות חניכיים, שעלולות להשפיע לא רק על השתל אלא גם על השיניים הסמוכות ועל הבריאות הכללית של הפה.
                  • נוחות ופונקציונליות: שתלים דנטליים מתוחזקים היטב פועלים כמו שיניים טבעיות, ומאפשרים לכם לאכול, לדבר ולחייך בביטחון. הזנחת הטיפול בהם עלולה להוביל לאי נוחות ולפגיעה בתפקוד.

                  להלן טיפים מעשיים להבטחת אורך החיים של השתלות שיניים:

                  • בדיקות וניקוי שיניים קבועים:

                  קבעו בדיקות שיניים קבועות, בדרך כלל כל שישה חודשים, עם מומחה ההשתלות שלכם או רופא שיניים כללי. פגישות אלו מאפשרות לאנשי מקצוע להעריך את מצב השתלים שלכם ולזהות כל בעיה בשלב מוקדם.

                  ניקוי שיניים מקצועי חיוני להסרת רובד ואבן שן מסביב לאזור השתל, להפחית את הסיכון למחלות חניכיים וסיבוכים הקשורים לשתל.

                  • הרגלי היגיינת הפה:

                  שמרו על היגיינת פה מעולה על ידי צחצוח שיניים לפחות פעמיים ביום עם מברשת שיניים בעלת סיבים רכים. השתמשו במשחת שיניים שאינה שוחקת כדי למנוע פגיעה במשטח השתל.

                  השתמשו בחוט דנטלי מדי יום כדי להסיר פסולת ורובד בין השיניים שלכם ומסביב לשתל. שקלו להשתמש במברשות בין-שיניות לניקוי יעיל סביב כתר השתל והאבזור.

                  יש לבוא לדינמיות כל 3-4 חודשים , תלוי בכמות האבן שנוצרת 

                  השתמשו בסילונית – מכשיר שמשפריץ מים בין החניכיים והיצירה עצמה . מסלק שאריות אוכל גדולות – לא מחליף את המיברשת? 

                  • שיקולים תזונתיים:

                  שים לב לתזונה שלכם. הימנעו מצריכה מופרזת של מזונות ומשקאות ממותקים וחומציים, מכיוון שהם יכולים לתרום לעששת ולמחלות חניכיים.

                  היזהר עם מזונות קשים או דביקים שיכולים להפעיל כוח מופרז על השתלים והשיניים הטבעיות שלכם. חיתכו אותם לחתיכות קטנות יותר או הימנעות מהן לחלוטין יכול למנוע נזק.

                  • הימנעו מהרגלים מזיקים:

                  הימנע מעישון וצריכת אלכוהול מופרזת, שכן הרגלים אלו עלולים להגביר את הסיכון לכשל בשתלים וסיבוכים.

                  אם אתם נוטים לחריקת שיניים או הידוק שיניים (ברוקסיזם), שוחחו על כך עם רופא השיניים שלכם, מכיוון שזה עלול להפעיל לחץ מיותר על השתלים. הם עשויים להמליץ על סד לילה כדי להגן על השיניים והשתלים שלכם.

                  • לשמור על בריאות כללית:

                  בריאות כללית טובה חיונית להצלחת השתלות שיניים. מצבים כמו סוכרת יכולים להשפיע על הריפוי ויציבות השתלים, ולכן חיוני לנהל את כל הבעיות הבריאותיות הבסיסיות.

                  על ידי ביצוע טיפים אלו ושמירה על גישה פרואקטיבית לבריאות הפה שלכם, תוכלו להגדיל משמעותית את אורך החיים של השתלים הדנטליים שלכם וליהנות מהיתרונות שהם מציעים במשך שנים רבות. תקשורת קבועה עם צוות טיפולי השיניים שלכם היא המפתח לטיפול בכל דאגה או בעיה באופן מיידי, כדי להבטיח שהשתלים שלכם יישארו במצב מצוין.

                  להתייעצות עם רופא שיניים מומלץ השאירו פרטים:

                    שדה חובה

                    שדה חובהנא להזין מינימום 10 ספרות

                    שלח

                    המלצות לשאלות לשאול את הרופא שלכם

                    • מהו מצב בריאות הפה הנוכחי שלי, והאם יש בעיות שיניים קיימות שיש לטפל בהן לפני השתלת השתל?
                    • הערכת את צפיפות העצם שלי? האם זה מספיק כדי לתמוך בשתלים אנדוסטאליים מסורתיים, או שמא אני דורש הליכים נוספים כמו השתלת עצם או סוגי שתלים חלופיים?
                    • מהם הסיכונים והסיבוכים הפוטנציאליים הקשורים לסוג השתל המומלץ, וכיצד ניתן למזער אותם?
                    • מהן עלויות הטיפול הצפויות, והאם קיימות אפשרויות מימון? האם ביטוח השיניים שלי מכסה חלק כלשהו מההליך?
                    • כמה זמן ייקח כל תהליך ההשתלה, מההצבה ועד קבלת השיקום הסופי?
                    • מהן דרישות התחזוקה והטיפול לטווח ארוך עבור סוג השתל הנבחר?
                    • האם תוכל לספק תמונות לפני ואחרי או מקרי מקרה של מטופלים שעברו הליכי השתלה דומים?
                    • מהם אחוזי ההצלחה ורמות שביעות הרצון של המטופלים הקשורים לסוג השתל המומלץ?

                     על ידי התחשבות בגורמים אלה ושאילת שאלות רלוונטיות, אתם יכולים לעבוד בשיתוף פעולה עם רופא השיניים שלכם כדי לבחור את סוג השתלת השיניים שתואם את מטרות בריאות הפה, התקציב ואורח החיים שלכם, ובסופו של דבר להבטיח תוכנית טיפול מוצלחת ומותאמת.

                    להתייעצות עם רופא שיניים מומלץ השאירו פרטים:

                      שדה חובה

                      שדה חובהנא להזין מינימום 10 ספרות

                      שלח

                      איך סקרנו את המאמר הזה:

                      כל התוכן של פורטל שן נבדק רפואית ונבדק על ידי רופא שיניים מורשה כדי להבטיח שהמידע הוא עובדתי, עדכני ורלוונטי.

                      יש לנו הנחיות קפדניות למקור ומצטטות רק ממחקרים מדעיים עדכניים, כגון מאמרים מדעיים, ספרי לימוד לרפואת שיניים, סוכנויות ממשלתיות וכתבי עת רפואיים.

                      הצוות שמאחורי התוכן
                      מקורות מידע
                      ד
                      ד"ר יוסי פיש סוקר רפואי
                      ד"ר יוסי פיש סוקר רפואי במערכת פורטל שן הינו בוגר אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת קונקורדיה במונטריאול, נחשב למעלה מ-25 שנה לאחד מעמודי התווך של המשתילים בישראל, ומביא עבורכם את הידע המתקדם והמדוייק ביותר בנוגע להשתלות שיניים.
                      ישראל רובין
                      ישראל רובין עורך תוכן
                      ישראל הוא כותב תוכן ותיק עבור פורטל שן, מגובה בשבע שנות מומחיות בכתיבה ועריכה. סטודנט לרפואת שיניים, הוא מחויב לספק מידע מדויק ונגיש. עם עניין אישי עמוק ברפואת שיניים, התוכן של אהרון אינו רק אינפורמטיבי אלא גם משקף את מסירותו לעזור לקוראים לנווט את בריאות הפה שלהם בביטחון ובבהירות.
                      • Nature Nature
                      • Wiley Wiley
                      • ScienceDirect ScienceDirect
                      • NIH NIH
                      • Researchgate Researchgate
                      • American Association of Orthodontists American Association of Orthodontists
                      תיאום בדיקה
                      התייעצות ללא עלות עם רופא שיניים בקרבתכם

                      לאחר מילוי הטופס ניצור איתך קשר להתאמת הטיפול הנכון ביותר עבורך, ונעבור יחד על: מחיר, מיקום המרפאה, והתהליך הצפוי