הצטרפות לאתר ייעוץ עם רופא
עודכן לאחרונה: 23 אפר 2024 זמן קריאה 5 דקות

טיפול שורש

מבוסס עובדות
תוכן מבוסס עובדות

התוכן בפורטל שן מבוסס על ראיות מדעיות ומחקרים, שנכתבו על ידי גורמים מוכרים על ידי קהילת רפואת השיניים העולמית.

מקורות מידע

ד
ישראל רובין
סקירה רפואית ע”י ד"ר מאור אידלמן
נערך ע”י ישראל רובין
עודכן לאחרונה: 23 אפר 2024 זמן קריאה 5 דקות

טיפול שורש הוא הליך רפואי שמטרתו לשמור על שן עם נפגעי רקמת שורש או עם תופעות נפגעים מחלותיות. במהלך הטיפול, הרופא יכול לבצע ניקוי והסרת רוקן מתוך השורש, למלא חלל השורש בחומרים מחדש, ולבצע אחזור אם נדרש. הטיפול מטריד את הכאב ומסייע לשמור על השן כחלק מהמערכת הדנטלית.

טיפול שורש, שלעתים קרובות זוכה ליחס של חשש וסקרנות, הוא הליך דנטלי חיוני בשימור בריאות הפה שלנו. מעבר למיתוסים ולפחדים המקיפים אותו, הבנת הערך האמיתי של טיפול שורש חיונית.

במאמר זה, אנו מתעמקים בעולם של טיפולי שורש, בוחנים הן את שיקולי העלות והן את אינספור היתרונות שהם מציעים. מהקלה על כאבי תופת ועד להצלת שיניים פגועות, הליך זה לא רק מציל חיוכים, אלא גם חוסך  אובדן שיניים וטיפולים נרחבים יותר בעתיד.הקצ

הצטרפו אלינו כדי ללמוד על טיפול השורש, ולגלות מדוע הוא עשוי להיות השקעה שלא תסולא בפז ברווחת השיניים שלכם.

מהו טיפול שורש?

טיפול שורש הוא הליך דנטלי הכולל הסרת המרכז הרך של השן, המוך. המוך מורכב מעצבים, רקמת חיבור וכלי דם המסייעים לשן לצמוח ומזינים אותה.

ברוב המקרים, רופא שיניים כללי או אנדודונט יבצע טיפול שורש בזמן שאתם בהרדמה מקומית.

תסמינים: מתי צריך טיפול שורש – כך תדעו

איך יודעים שצריך טיפול שורש: טיפול שורש מתבצע כאשר החלק הפנימי הרך של השן, המכונה מוך השן, נפגע או הופך לדלקתי או נגוע.

כתר השן – החלק שאתם יכולים לראות מעל החניכיים שלכם  – יכול להישאר שלם גם אם המוך מת. הסרת מוך פצועה או נגועה היא הדרך הטובה ביותר לשמר את מבנה השן.

גורמים נפוצים לנזק למוך כוללים:

  • ריקבון עמוק עקב חור לא מטופל
  • טיפולי שיניים מרובים באותה שן
  • שבב או סדק בשן
  • טראומה בשן (אתם עלולים להיפצע בשן אם אתה מקבלים מכה בפה; המוך עדיין עלולה להינזק גם אם הפציעה לא סדקה את השן)
  • התסמינים השכיחים ביותר של מוך פגום כוללים כאב בשן, נפיחות ותחושת חום בחניכיים. 

תסמנים לטיפול שורש הם:

  • כאב – תחושת כאב היא הנורה האדומה העיקרית, לעיתים מדובר בכאב שיניים עז עם תחושה עצבית, או כאב פועם שמקרין ללסת
  • רגישות – רגישות ממושכת לקור ובעיקר לחום
  • אי נוחות – תחושות כאב או אי נוחות בעת לעיסה
  • נפיחות – כאשר ישנה נפיחות רבה סביב השן
  • צבע – כאשר ישנו שינוי בצבע השן, בעיקר לאחר חבלה

רופא השיניים שלכם יבדוק את השן הכואבת וייקח צילומי רנטגן כדי לאמת את האבחנה.

רופא שיניים מומלץ לטיפול שורש עשוי להפנות אתכם לרופא אנדודונט אם הוא חושב שאתם צריך טיפול שורש.

מחיר טיפול שורש – כמה זה עולה?

מחיר טיפול שורש במרפאות הפרטיות נע בין 1,600 – 800 ש"ח. הגורם העיקרי שמשפיע על המחיר הוא מספר התעלות שיש לבצע בהן טיפול שורש. 

כך, טיפול שורש בשן קדמית (תעלה אחת) הוא בדרך כלל הזול ביותר, אחריו טיפולי שורש במלתעות (1-2 תעלות) והיקרים ביותר בשיניים טוחנות (3-4). 

במקרים מורכבים יותר שבהם יטפל מומחה לטיפולי שורש, העלויות יהיו גבוהות יותר ובדרך כלל כפול.

שימו לב שזהו הטווח לביצוע טיפול שורש בלבד, ולא כולל עלויות של שיקומים שעשויים להידרש כמו מבנים וכתרים.

תהליך טיפול שורש – שלב אחר שלב

בואו נעבור שלב אחר שלב בתהליך הטיפול במרפאת השיניים:

שלב 1: הרדמה

רופא השיניים יניח כמות קטנה של תרופות מרדימות על החניכיים שלכם ליד השן הפגועה. לאחר שההרדמה תכנס לתוקף, יוזרק דרך החניכיים חומר הרדמה מקומית לקצה שורש השן. אתם עלול להרגיש צביטה חדה או תחושת צריבה, אבל זה יעבור מהר.

אתם תישארו ערים במהלך ההליך, אבל חומר ההרדמה ימנע מכם להרגיש כאב.

שלב 2: הסרת המוך

כאשר השן שלכם מאולחשת, האנדודונט או רופא השיניים הכללי יעשה פתח קטן בחלק העליון של השן. לאחר חשיפת המוך הנגועה, הרופא יסיר אותו בזהירות באמצעות כלים מיוחדים הנקראים פוצרים הם יקפידו במיוחד לנקות את כל התעלות בשן.

שלב 3:חבישה ואנטיביוטיקה

לאחר הסרת המוך, רופא השיניים עשוי לצפות את האזור באנטיביוטיקה מקומית כדי להבטיח שהזיהום נעלם וכדי למנוע הדבקה חוזרת. לאחר ניקוי וחיטוי התעלות, רופא השיניים ימלא ויאטום את השן עם משחת סילר וחומר דמוי גומי הנקרא גוטה-פרקה. הם גם עשויים לרשום לכם אנטיביוטיקה דרך הפה.

שלב 4: מילוי זמני

רופא השיניים יסיים את ההליך במילוי הפתח הקטן בחלק העליון של השן בחומר רך וזמני. איטום זה מסייע במניעת כניסת רוק וזיהום של התעלות.

החלמה מטיפול שורש: השלבים לאחר הטיפול

השן והחניכיים שלכם עלולים להרגיש כואבים כאשר חומר האלחוש יפוג. החניכיים שלכם עלולות גם להתנפח. רוב רופאי השיניים ינחו אתכם לטפל בסימפטומים הללו באמצעות תרופות ללא מרשם כגון פרצטמול או איבופרופן . התקשרו לרופא השיניים שלכם אם הכאב הופך להיות קיצוני או נמשך יותר מכמה ימים.

אתם אמורים להיות מסוגלים לחזור לשגרה הרגילה שלכם יום לאחר ההליך. הימנעו מללעוס עם השן הפגועה עד שישימו בה סתימה קבועה או כתר.

אתם תראו את רופא השיניים הרגיל שלכם תוך מספר ימים לאחר טיפול השורש. הם יעשו צילומי רנטגן כדי לוודא שכל הזיהום נעלם. הם גם יחליפו את המילוי הזמני במילוי קבוע.

אם הרופא ימליץ על כך, רופא השיניים עשוי להניח כתר קבוע על השן. כתרים הם שיניים מלאכותיות שיכולות להיות עשויות מחרסינה וחומרים קרמיים. היתרון של הכתר הוא המראה הריאליסטי שלו.

סיכונים של טיפול שורש

טיפול שורש, פרוצדורה דנטלית מומלצת בדרך כלל, עשויה להכיל את ההבטחה להקלה בכאבי שיניים קשים ושימור שיניים חולות. עם זאת, מעבר ליתרונות הנראים לה, גוף הולך וגדל של קולות מתנגדים וטענות שנויות במחלוקת העלו שאלות לגבי הסכנות הפוטנציאליות האורבות בגבולות התערבות דנטאלית זו.

נתחיל בחקירה קריטית של הסיכונים לכאורה הקשורים לטיפול שורש-

סיכונים מטיפול שורש:

טיפול שורש, למרות שהוא מקובל ברפואת שיניים, כרוך בכמה סיכונים וחששות פוטנציאליים:

  • הסרת רקמות לא מלאה: קיים סיכון שלא כל הרקמה הנגועה או הפגומה תוסר לחלוטין במהלך ההליך, מה שעלול להוביל לזיהומים מתמשכים או חוזרים.
  • הדבקה חוזרת: אם השן אינה אטומה כראוי בעקבות טיפול השורש, היא עלולה להידבק מחדש, מה שמחייב טיפול נוסף.
  • מבנה שן מוחלש: במהלך טיפול השורש מסירים את מוך השן והעצב, מה שעלול להשאיר את השן שברירית יותר ונוטה לסדקים. לרוב מומלץ כתר לחיזוק והגנת השן.
  • עקירה: במקרים נדירים, שן שעברה טיפול שורש ייתכן שעדיין צריך לעקור אם מתעוררים סיבוכים, כמו זיהום בלתי נשלט או אם השן לא ניתנת לשיקום.
  • רעלנים שאריים: מבקרים מסוימים טוענים כי רעלים המיוצרים על ידי חיידקים בתוך השן עשויים שלא להסלק לחלוטין במהלך טיפול השורש, מה שעלול להוות סיכונים בריאותיים. עם זאת, ראיות מדעיות התומכות בטענה זו מוגבלות.
  • דאגות בריאותיות מערכתיות: "תיאוריית מוקד הזיהום" השנויה במחלוקת מציעה כי זיהומים בפה, כולל אלה הקשורים לשיניים שטופלו בתעלת שורש, עלולים להשפיע על בריאות המערכת. עם זאת, לתיאוריה זו אין גיבוי מדעי מהותי.

מחקר מיוני 2023 מראה ששיעורי ההישרדות הראו 97%, 81%, 76% ו-68% לאחר 10, 20, 30 ו-37 שנים, בהתאמה. והערכים המקבילים להצלחה אנדודונטית היו 93%, 85%, 81% ו-81%, בהתאמה.

למרות חששות אלו, חשוב להדגיש שלטיפול שורש יש רקורד של הצלחה ברפואת שיניים והוא נחשב בדרך כלל כאמצעי בטוח ויעיל לשימור שיניים. רופאי שיניים נוקטים באמצעי זהירות כדי למזער סיכונים, והמטופלים צריכים לדון בגלוי על כל דאגה עם רופאי השיניים שלהם כדי לקבל החלטות מושכלות לגבי טיפול השיניים שלהם.

סיכונים מהימנעות מטיפול שורש

הימנעות מטיפול שורש בעת הצורך עלולה להיות בעלת השלכות משמעותיות ועלולות להיות חמורות על בריאות הפה שלכם. להלן כמה מהסכנות הקשורות לעיכוב או הימנעות של הליך שיניים חיוני זה:

  • כאב ואי נוחות: אולי הסכנה המיידית ביותר היא כאב מתמשך ולעתים קרובות מייסר הנגרם משן נגועה או פגומה שלא טופלה. דחיית הטיפול רק מאריכה את הסבל שלכם.
  • התפשטות זיהום: זיהומים לא מטופלים בשן עלולים להתפשט לרקמות מסביב ואפילו לעצם הלסת. זה יכול להוביל להיווצרות אבצס, אשר עשוי לדרוש התערבות כירורגית ועלול להיות מסכן חיים אם לא בודקים אותו.
  • אובדן שיניים: במקרים רבים, הימנעות מטיפול שורש עלולה לגרום בסופו של דבר לאובדן השן הפגועה. ברגע שהשן נדבקת או ניזוקה בצורה חמורה, ייתכן שהיא לא ניתנת להצלה, מה שמחייב עקירה.
  • תחליפים יקרים: איבוד שן עקב הימנעות מטיפול שורש פירושו שסביר להניח שתזדקקו להחלפה, כמו השתלת שיניים או גשר, שעלולים להיות יקרים ומורכבים יותר מאשר שמירת השן המקורית עם טיפול שורש.
  • סיכונים בריאותיים מערכתיים: כמה מחקרים מצביעים על קשר פוטנציאלי בין זיהומים דנטליים לא מטופלים לבין בעיות בריאות מערכתיות, כולל מחלות לב וכלי דם. להתעלמות מבעיות שיניים יכולות להיות השלכות בריאותיות מרחיקות לכת.
  • פגיעה בתפקוד הפה: איבוד שן עלול לפגוע ביכולת שלכם ללעוס ולדבר כמו שצריך, ולהשפיע על איכות החיים הכללית שלכם.

לסיכום, הימנעות או דחיית טיפול שורש כאשר יש לכך התוויה רפואית עלולה להוביל לכאבים, זיהום, אובדן שיניים, עלויות מוגברות ואפילו סיכונים בריאותיים מערכתיים. חיוני להתייעץ עם רופא שיניים בהקדם אם אתם חושדים שאתם צריכים טיפול שורש כדי למנוע את הסכנות הפוטנציאליות הללו.

האם טיפול שורש כואב?

מאחר שהמטופלים מקבלים הרדמה, טיפול שורש אינו כואב יותר מהליך שיניים רגיל, כגון סתימה או הסרת שן בינה. עם זאת, טיפול שורש הוא בדרך כלל קצת כואב או רגיש לאחר ההליך, ואף יכול לגרום לאי נוחות קלה למשך מספר ימים.

כמה זמן לוקח להתאושש מטיפול שורש?

למרות שסביר להניח שתהיו מורדמים במשך 2-4 שעות לאחר ההליך, רוב המטופלים מסוגלים לחזור לבית הספר או לעבוד ישירות אחרי טיפול שורש. עם זאת, מומלץ לא לאכול עד שהתחושה חוזרת לחלוטין.

בימים הראשונים לאחר טיפול שורש, חלק מהמטופלים חווים רגישות, נפיחות או דלקת, בעוד שאחרים חווים נשיכה לא אחידה או תגובה לתרופות שסופקו על ידי הרופא. ללא קשר לתסמינים, כמעט תמיד יש צורך בפגישת מעקב.

כיצד טיפול אנדודונטי מציל את השן?

טיפול שורש, הוא הליך דנטלי שנועד להציל שן פגומה או נגועה. כך הוא משיג את המשימה החשובה הזו:

הסרת רקמה נגועה: התהליך מתחיל בהסרה קפדנית של רקמת המוך הנגועה או הפגועה מחלקה הפנימי של השן. רקמה זו מכילה את העצבים וכלי הדם, אשר, כאשר הם נפגעים, עלולים להוביל לכאב וזיהום.

ניקוי וחיטוי: לאחר הסרת המוך, מנקים ומחטאים היטב את פנים השן כדי לחסל את כל החיידקים שנותרו ולמנוע זיהום נוסף.

איטום התעלות: לאחר הניקוי ממלאים את תעלות השורש הריקות בחומר תואם ביולוגי הנקרא גוטה-פרקה. זה אוטם את החלל, ומונע כניסה חוזרת של חיידקים.

שיקום: כדי להחזיר את החוזק והתפקוד של השן, בדרך כלל מניחים כתר או שיקום מתאים אחר מעל השן המטופלת. זה מבטיח שהשן תוכל לעמוד בכוחות הנשיכה הרגילים ולתפקד כמו שן טבעית.

שימור: טיפול אנדודנטי שומר על מבנה השיניים הטבעי, ומאפשר לשמור על החיוך, יכולת הלעיסה התקינה ואסתטיקת הפנים. זה מבטל את הצורך בעקירת שיניים ואת העלויות והסיבוכים הבאים הקשורים להחלפת שיניים.

למעשה, טיפול אנדודונטי מציל את השן על ידי הסרת זיהום, מניעת נזקים נוספים וחיזוק המבנה שלה, המאפשר לה לתפקד ביעילות בחלל הפה במשך שנים רבות.

כאבים לאחר טיפול שורש

השאלה הנפוצה היא האם טיפול שורש כואב? ואכן טיפול שורש קיבל שם אימתני ורבים חוששים ממנו, מכאן גם נולד ביטוי "זה לא נורא כמו טיפול שורש…". אבל טיפול שורש מתבצע כיום בהרדמה מקומית עמוקה תוך מינימום כאב, ובידיים מיומנות יכול לעבור ללא תחושה כלל. חשוב מאד לבחור רופא שיניים מנוסה ומיומן בטיפולי שורש – לא כל רופא שיניים מכיר את הפרוצדורה המורכבת הזו

כאבים לאחר טיפול שורש יכולים להתעורר כאשר ההרדמה פגה, ולכן מומלץ לקחת משככי כאבים ייעודיים לכאבי שיניים, זמן קצר לפני שההרדמה המקומית חולפת. קל יותר לשכך כאב סביב השעון לפני שמתעוררת אי נוחות, מאשר להרגיע אותו לאחר שכבר התעורר.

נפיחות אחרי טיפול שורש היא תופעה טבעית אשר לרוב חולפת מאליה, וניתן להפחית את הנפיחות באמצעות הנחת שקית קרה על הלחי. במצבים שבהם נוצרה דלקת בשן שעברה טיפול שורש, הכאב יהיה עז יותר, הנפיחות עלולה להתגבר ולעתים התהליך ילווה בעליית חום. לכן אם חשים באחד הסימנים הללו, חשוב לחזור לרופא שביצע את הטיפול. דלקת בשן שעברה טיפול שורש יכולה להיות מטופלת באמצעות אנטיביוטיקה כדי להתגבר על הזיהום, אבל לעתים יהיה צורך בפתיחה וניקוי השן מחדש, בהליך שנקרא חידוש טיפול שורש.

לאחר טיפול שורש אין לאכול מאכלים חמים או לשתות משקאות חמים, עד למחרת הטיפול. חשוב להקפיד על היגיינת הפה ולצחצח שיניים בעדינות במברשת שיניים רכה.

נשים רבות שואלות האם ניתן לבצע טיפול שורש בהיריון, בעיקר לאור העובדה שבמהלך ההיריון ישנה לעיתים האצה בתחלואת שיניים. החשש העיקרי מפני טיפול שורש הינו בשל הקרינה הכרוכה בביצוע צילומי שיניים, אבל מחקרים הוכיחו כי ביצוע מבוקר של צילומי רנטגן תוך שימוש בכיסוי הבטן באמצעות סינר עופרת, הינו בטיחותי גם בהריון. מומלץ לבצע טיפול שורש בהיריון בטרימסטר השני, אז כבר חלפו בחילות הבוקר, ההיריון התבסס והאישה עדיין יכולה לשכב על כיסא הטיפולים בנוחות.

סיכונים לאחר טיפול שורש עלולים לכלול זיהום, אם כי לרוב יהיה זה זיהום שטחי אשר יטופל מקומית, דימום בשל טראומה לרקמה באזור הטיפול, או פגיעה עצבית אשר לרוב צפויה לחלוף מאליה ונדיר שלא תעבור. הסיכון העיקרי בטיפול שורש הינו כשלון הטיפול וצורך לבצע טיפול נוסף.

האם צריך לבצע חידוש לטיפול שורש?

ישנם מצבים שבהם טיפול שורש נכשל כתוצאה מהתפתחות דלקת בשן שעברה טיפול שורש. סימנים לכישלון טיפול שורש יהיו לרוב כאבים עזים או נפיחות מקומית, ולעיתים עליית חום בשל התפתחות הדלקת. במסגרת חידוש טיפול שורש רופא השיניים יפתח את הסתימה או הכתר שהונחו על גבי השן, יחטא מחדש את תעלות השן ולמעשה יבצע את טיפול השורש מחדש. חשוב מאד לאתר את כל תעלות השן המזוהמות כדי למנוע טיפול נוסף.

טיפול שורש וכתר

ישנם מצבים שבהם ניתן לסיים את טיפול השורש באמצעות שחזור רגיל אשר מספק שן תפקודית וחזקה. אבל כאשר טיפול השורש נרחב וחלק גדול מכותרת השן חסר, יש  להשלים טיפול שורש באמצעות כתר, כדי לחזק את השן ולאפשר לה לעמוד בעומסי הלעיסה. סיבות נוספות להנחת כתר על גבי טיפול שורש יכולות להיות אסתטיות. ההחלטה לגבי טיפול שורש וכתר היא החלטה של רופא המטפל בהתאם למצב השן והמיקום שלה בפה.

אם מחליטים על ביצוע טיפול שורש וכתר, יש להניח תחילה מבנה אשר מקשר בין טיפול השורש לכתר. מבנה הוא מילוי קבוע אשר מהווה שכבת איטם נוספת למניעת חדירה של זיהום, ובנוסף תומך בכתר אשר יונח עליו. ניתן להכין את המבנה באופן מיידי במרפאה או לשלוח אותו להכנה במעבדה ע"י טכנאי. את המבנה מעגנים היטב אל שורש השן, כאשר גודל העיגון תלוי בגודל המבנה ובחומר החסר מכותרת השן. לאחר המבנה מניחים כתר שלמעשה מחליף את השן החסרה ויכול להיות עשוי מכמה חומרים:

  • כתר חרסינה – כתר שעשוי מתרכובת מתכות בציפוי שיניים חרסינה ומחליף את השן החסרה. כתר חרסינה יונח לרוב על שיניים אחוריות, כיוון שפעמים רבות נוצר פס אפור בחיבור שבין השן לחניכיים, וכאשר מדובר בשיניים קדמיות מדובר בפגם אסתטי.
  • כתר זירקוניה – הזירקוניה היא חומר קרמי חזק ביותר המאפשר התאמה מיטבית לשיניים הנוספות בפה. כתר זירקוניה משתלב בפה בצורה מושלמת ואינו גורם לדחייה כיוון שאינו מכיל מתכת. מחיר כתר זירקוניה גבוה יותר מאשר כתר חרסינה.

כיצד למנוע טיפול שורש?

טיפול שורש נדרש במצבים של זיהום מתקדם בשן, אשר הגיע לחלק הפנימי ביותר של השן. ביקורת קבועה מדי שנה אצל רופא שיניים ושמירה על היגיינת הפה הכוללת צחצוח שיניים פעמיים ביום לפחות, לרבות שימוש בחוט דנטאלי, מפחיתות משמעותית את הסיכון בהתדרדרות המצב עד כדי צורך בטיפול שורש.

בנוסף ניתן לבצע טיפול הקצעת שורשים, אשר יכול להפחית את הסיכון למחלות חניכיים שיגרמו לזיהום בשיניים.

הקצעת שורשים

הקצעת שורשים היא ניקוי חניכיים עמוק שנועד למנוע פגיעה בשיניים ובשורש השן. במסגרת טיפול הקצעת שורשים, מנקים היטב את כיסי החניכיים בהרדמה מקומית, בסדרת טיפולים הנמשכת 2-4 מפגשים, כאשר בכל פעם מטפלים באזור אחר של הפה.

במסגרת הניקוי מסירים רובד חיידקי, מנקים דלקת ומחטאים את המקום בחומרים אנטי-בקטריאליים. לאחר מכן שיננית מסירה רובד אבנית ואז מוודאים שאכן השיניים והחניכיים נקיות מזיהום. במסגרת הקצעת שורשים ניתן להפחית סיכון לפגיעה בשורש השן.

איך סקרנו את המאמר הזה:

כל התוכן של פורטל שן נבדק רפואית ונבדק על ידי רופא שיניים מורשה כדי להבטיח שהמידע הוא עובדתי, עדכני ורלוונטי.

יש לנו הנחיות קפדניות למקור ומצטטות רק ממחקרים מדעיים עדכניים, כגון מאמרים מדעיים, ספרי לימוד לרפואת שיניים, סוכנויות ממשלתיות וכתבי עת רפואיים.

הצוות שמאחורי התוכן
מקורות מידע
ד
ד"ר מאור אידלמן סוקר רפואי
אם שם המשפחה מצלצל לכם מוכר, זה לא מקרי: בנוסף להיותם בנו וממשיך דרכו של ד"ר יצחק אידלמן בתחום רפואת השיניים, מאור עושה את כל מה שצריך כדי להבטיח תפעול שוטף של המרפאה על הצד הטוב ביותר. הם מעניקים מענה לתיירי מרפא המגיעים לטיפולים ונמצאים שם לכל שאלה, בקשה או בעיה. אין ספק – ניהול עסק משפחתי זה דבר מאתגר, אך הניסיון מראה כי כשהכל נשאר במשפחה, הלקוח תמיד יוצא מרוצה.
ישראל רובין
ישראל רובין עורך תוכן
ישראל הוא כותב תוכן ותיק עבור פורטל שן, מגובה בשבע שנות מומחיות בכתיבה ועריכה. סטודנט לרפואת שיניים, הוא מחויב לספק מידע מדויק ונגיש. עם עניין אישי עמוק ברפואת שיניים, התוכן של אהרון אינו רק אינפורמטיבי אלא גם משקף את מסירותו לעזור לקוראים לנווט את בריאות הפה שלהם בביטחון ובבהירות.
  • Nature Nature
  • Wiley Wiley
  • ScienceDirect ScienceDirect
  • NIH NIH
  • Researchgate Researchgate
  • American Association of Orthodontists American Association of Orthodontists
תיאום בדיקה
התייעצות ללא עלות עם רופא שיניים בקרבתכם

לאחר מילוי הטופס ניצור איתך קשר להתאמת הטיפול הנכון ביותר עבורך, ונעבור יחד על: מחיר, מיקום המרפאה, והתהליך הצפוי